Τί είναι Έξυπνο Σπίτι;

Το έξυπνο σπίτι είναι μία λύση που προσφέρει στον / στην ιδιοκτήτη του να μπορεί να έχει τον απόλυτο έλεγχο – εποπτεία στην κατοικία του / της και ενώ δεν βρίσκεται εκεί μέσα από το κινητό του τηλέφωνο, το internet, το PocketPC και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Δίνει έτσι την καλύτερη ασφάλεια σε εσάς αλλά και για τους αγαπημένους σας ανθρώπους. Μπορείτε να γνωρίζεται ανά πάσα στιγμή την κατάσταση της κατοικίας τόσο στον τομέα των φωτισμών / ρολών, της θέρμανσης, του συστήματος ασφάλειας, του ποτίσματος και πολλών άλλων μέσα στον χώρο.

Στον χώρος μας, ο πελάτης έχει την δυνατότητα να δει σε πλήρη λειτουργία τις εφαρμογές αλλά και τις λύσεις που το έξυπνο σπίτι προσφέρει.

Τί είναι Βιοκλιματική Κατοικία;

Η βιοκλιματική κατοικία είναι ένα κτίριο που εκμεταλλεύεται φυσικούς παράγοντες με αποτέλεσμα να είναι φιλικό προς το περιβάλλον και πιο οικονομικό από μία συμβατική κατοικία.

Γιατί είναι σημαντικό το Net Metering;

Στην πράξη το Net Metering επιτρέπει στον τελικό καταναλωτή να «προ-αγοράσει» την ηλεκτρική ενέργεια που θα χρειαστεί τα επόμενα χρόνια σε μια πολύ χαμηλή τιμή.

Όσο μεγαλώνει η κατανάλωση και αυξάνεται το μέγεθος του φωτοβολταϊκού συστήματος, τόσο περισσότερο αυξάνει και το όφελος αφού όσο περισσότερα εγκατεστημένα φωτοβολταϊκά έχει ένα σύστημα, τόσο περισσότερες κιλοβατώρες παράγονται με χαμηλότερο κόστος.

Έτσι μπορεί να αλλάξει τη θέρμανση της κατοικίας του, αλλάζοντας τον καυστήρα πετρελαίου με μια αντλία θερμότητας που λειτουργεί αποκλειστικά με ηλεκτρικό ρεύμα. Και με την ίδια λογική μπορεί να αντικαταστήσει το συμβατικό του αυτοκίνητο με ένα ηλεκτρικό.

Αυτή η διαδικασία μετάβασης προς τη χρήση φθηνής και καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας, ωφελεί και τον καταναλωτή και το περιβάλλον και ταυτόχρονα δημιουργεί ανάπτυξη μειώνοντας ταυτόχρονα την εξάρτηση της χώρας από τα εισαγόμενα συμβατικά ρυπογόνα καύσιμα.

Για ποιο λόγο να επιλέξω πράσινο σπίτι;

Υπάρχουν δύο λόγοι που θα πρέπει να μας οδηγήσουν στην απόκτηση «πράσινης» κατοικίας.
Σε προσωπικό επίπεδο ένα «πράσινο» σπίτι βοηθά την υγιεινή διαμονή προσφέροντάς μας φυσική και συναισθηματική ευεξία και ταυτόχρονα μειώνοντας τα λειτουργικά κόστη.
Σε γενικότερο επίπεδο οι «πράσινες» κατασκευές υποστηρίζουν και προστατεύουν τους γήινους πόρους.

Τα «πράσινα» σπίτια κατασκευάζονται με ασφαλή και μη τοξικά υλικά. Διαθέτουν τα χαρακτηριστικά αυτά που ελαχιστοποιούν τη συσσώρευση ατμοσφαιρικών ρύπων, την υγρασία και τα διάφορα αλλεργιογόνα.
Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι σημαντικά για την υγεία της οικογένειας, καθόσον οι τοξικοί ρύποι που υπάρχουν στον αέρα, είναι πέντε φορές περισσότεροι στο εσωτερικό από το εξωτερικό του σπιτιού.

Τα «πράσινα» σπίτια επίσης προστατεύονται από την υγρασία και τη σαπίλα που προκαλείται με το πέρασμα του χρόνου κάτι που βοηθά ιδιαίτερα όσους πάσχουν από άσθμα αφού δεν υπάρχουν ρεύματα αέρος. Ένα «πράσινο σπίτι κατασκευάζεται με βιώσιμες πρακτικές, που βασίζονται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Οι κατασκευαστές αυτών των κατοικιών χρησιμοποιούν το χώρο εγκατάστασης με τέτοιο τρόπο, που μειώνει σημαντικά την επιβάρυνση του περιβάλλοντος και της βλάστησης που υπάρχει εκεί.
Χρησιμοποιούν αποτελεσματικά τους πόρους με τέτοιο τρόπο ώστε τα υλικά και τα απόβλητα που υπάρχουν, να επαναχρησιμοποιούνται.

Σαν αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, με τις ειδικές εφαρμογές που χρησιμοποιούνται στην θέρμανση και στην ψύξη του σπιτιού αυτού, επιτυγχάνεται η ελάχιστη επιβάρυνση του περιβάλλοντος και η εξοικονόμηση δαπανών γύρω στο 50%.

Τελικά ένα «πράσινο» σπίτι αποκτά με τον χρόνο περισσότερη αξία.

Τί είναι τα παθητικά ηλιακά συστήματα;

Τα παθητικά συστήματα (όπως ηλιακοί τοίχοι, θερμοκήπια κτλ.) αποτελούν βασικά τοιχία του βιοκλιματικού σχεδιασμού αφού τοποθετούνται με σκοπό την αξιοποίηση των περιβαλλοντικών πηγών για θέρμανση, ψύξη και φωτισμό του κτηρίου.

Τί κερδίζω με την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου μου;

Επενδύοντας στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου απολαμβάνετε τα κέρδη της μακροπρόθεσμης εξοικονόμησης ενέργειας και της βελτίωσης των συνθηκών διαμονής αυξάνοντας ταυτόχρονα την αξία της περιουσία σας.

Για ποιο λόγο να μετατρέψουμε την ταράτσα μας ή το δώμα μας σε "πράσινη ταράτσα";

Τα φυτεμένα δώματα και οι πράσινες ταράτσες είναι ένας ακόμη τρόπος ώστε να εξοικονομήσουμε χρήματα και να προστατέψουμε το περιβάλλον. Η πράσινη ταράτσα μειώνει το κόστος ψύξης μίας κατοικίας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες από 50 έως 90%. Συγκεκριμένα η θερμοκρασία της πράσινης στέγης δεν ξεπερνά τους 25 °C με 30 °C σε σύγκριση με τις κοινές ταράτσες που φτάνουν τους 75 °C.